CUPA  MARTISORULUI

              

            La Galaţi s-a desfăşurat Cupa mărţişorului”, unul din cele două turnee obligatorii care permit accederea sportivilor în finalele de juniori ale României.  Concursul a fost omologat de Federaţia Româna de Şah.

              Matei Ana Maria 

                      Jamgochian Andrei

  Va invitam sa vizitati si galeria "FOTO-VIDEO"

                     Dimache Maria

           Ana Maria Matei, membră a cercului de sah din cadrul Palatului Copiilor Braila (conducator cerc antrenoarea Luiza Doroftei), legitimată la Clubul Sportiv FAIR PLAY Brăila, a obţinut locul I la grupa de vârstă U8 (fetiţe până in 8 ani). Seriozitatea cu care se pregăteşte şi modul curajos în care a abordat partidele, i-au adus o clasare binemeritată la prima sa participare într-o competiţie oficială.

           Locul II la aceeaşi grupă de vârstă a fost ocupat de Maria Dimache, o altă reprezentantă a Clubului FAIR PLAY şi a Palatului Copiilor Brăila, de asemenea debutantă.

           Un rezultat foarte bun l-a obţinut şi Andrei Jamgochian, membru al cercului de şah din cadrul Palatului Copiilor, legitimat tot la Clubul Sportiv FAIR PLAY care s-a clasat pe locul III (din 34 de participanti) în clasamentul general, dupa ce a condus pe tot parcursul competiţiei. De mentionat este faptul că Andrei s-a aflat la primul său concurs de o asemenea anvergură.

Lipsa de experienţă şi emoţiile şi-au spus cuvântul şi înfrângerea din ultima rundă (singura de altfel) l-a plasat pe ultima treaptă a podiumului.

El s-a clasat totuşi înaintea mult mai experimentaţilor şahişti gălăţeni Adrian Gheorghiţă şi Alexandru Halip, finalişti ai Campionatelor naţionale de şah de anul trecut.

           “Andrei este foarte talentat şi capabil de mari progrese, dar este încă prea emotiv” ne-a declarat antrenorul Nicolae Doroftei care se ocupă de pregătirea lui în cadrul clubului.

           Rezultate meritorii au obţinut  Dumbravă Iulian, Alexandru Istrate şi Sabin Petre, aflaţi la egalitate de puncte cu primii clasaţi la grupa de vârstă băieţi U10 (8-10 ani), dar care au avut coeficientul Bucholz mai slab.

          “Am început antrenamentele din 15 ianuarie şi copiii au făcut progrese vizibile.

Avem în pregătire şi câţiva copii preşcolari care au participat acum la primul lor concurs oficial.

Desigur, avînd în vedere vârsta (5-6 ani) nu ne aşteptăm încă la rezultate deosebite, dar sunt convinsă că Dafina Trufaş, Anamaria Basno, Stoica Luca (toţi in vârstă de 6 ani) şi Chiujdea Cristian (5ani) au un viitor frumos în şah. Am remarcat în mod special seriozitatea cu care au jucat în acest prim concurs” ne-a declarat preşedinta clubului FAIR PLAY Laura Doroftei, care a ţinut să menţioneze şi sprijinul acordat de prof. Angelica Toncea, directoare a Palatului Copiilor şi Elevilor Brăila.

 

Make a Free Website with Yola.